Fantastic Fungi dokumentärvisning

Detaljer
Datum
13.12.19
Tidpunkt
20:30
Beskrivning
Filmvisning
Plats
Adress: Filmhuset Gärdet

Om evenemanget

Välkomna på svensk premiärvisning av den omtalade dokumentärfilmen Fantastic Fungi! Visningen presenteras i ett samarbete mellan Fri Tanke förlag och Nätverket för psykedelisk vetenskap, med anledning av boken ”Psykedelisk Renässans” och författaren Michael Pollans kommande besök till Stockholm.

Fantastic Fungi, skapad av Louie Schwartzberg, är en häpnadsväckande dokumentär som tar oss med på en resa genom tid och skalnivåer ner i jorden under våra fötter, och visar ett underjordiskt nätverk som kan hjälpa oss läka såväl oss själva som vår planet. Genom intervjuer med kända forskare och mykologer som Paul Stamets och bästsäljande författare som Michael Pollan, blir vi medvetna om skönheten, intelligensen och de lösningar svampriket erbjuder oss som svar på några av våra mest svåraste medicinska, terapeutiska och miljömässiga utmaningar.

” Louie Schwartzberg’s lightly informative, delightfully kooky documentary, ”Fantastic Fungi,” offers nothing less than a model for planetary survival..”
– The New York Times