Författarsamtal med Martin Kragh

Detaljer
Datum
01.06.22
Tidpunkt
19:00-20:00
Beskrivning
Författarsamtal med Martin Kragh
Plats
Adress: Pocketshop Götgatan

Fri entré

Om evenemanget

Onsdagen den 1 juni kl. 19.00 kommer Martin Kragh till Pocketshop Götgatan, biträdande chef för Centrum för Östeuropastudier vid Utrikespolitiska institutet och docent vid Institutet för Rysslands- och Eurasienstudier vid Uppsala universitet.
Kragh skriver även återkommande för SvD Kultur om östeuropeisk politik och historia och har nyligen gett ut boken ”Det fallna imperiet: Ryssland och väst under Vladimir Putin”.
Precis som bokens titel antyder tar Kragh ett helhetsgrepp om Vladimir Putin och den ryska historien, från Tsarrysslands fall till Sovjetunionens upplösning och det postsovjetisk höra Martin Kragh berätta om sin bok.
………………………………………………………
NÄR?
Onsdagen den 1 juni 2022 kl. 19.00 – 20.00
VAR?
Pocket Shop
Götgatan 40
Eventet är gratis och ingen föranmälan krävs, men om du vill säkra din plats mejlar du oss senast dagen innan, 31 maj, på gg@pocketshop.se
………………………………………………………
OM BOKEN:
Det fallna imperiet är en oumbärlig bok för dig som försöker förstå Vladimir Putins drivkrafter och hans dröm om en rysk stormakt baserad på auktoritär politisk grund.

I sin bok berättar Martin sakligt och effektivt om Putins vägval: med ett ojämförligt rikt material av kommunikéer och uttalanden i statlig och oberoende press kan läsaren följa de retoriska manövrarna som skulle leda Europa till krig.

Det här evenemanget har genomförts med stöd av Kulturrådet.