Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Författarträff med Anna Schytt på NK Bokhandel

Träffa vetenskapsjournalisten och geologen Anna Schytt på NK Bokhandel den 5 april. Anna Schytt är aktuell med boken ”Med känsla för is” som handlar om Annas pappa Valter Schytt och hans fantastiska expedition till Antarktis.

Hösten 1949 gick Valter Schytt ombord på sälfångaren Norsel i Oslos hamn. Den var lastad med mat för flera år, två trähus, polarhundar, slädar, vetenskaplig utrustning, två flygplan och fjorton expeditionsmedlemmar, varav nio forskare. Han hade just fyllt 30 år och var nybliven filosofie licentiat i geografi. Han var ännu ogift. Expeditionen har beskrivits som den första i sitt slag till Antarktis: internationell, vetenskaplig och modern. Andra världskriget var över och nu hade Norge, Sverige och Storbritannien satt sina nationella intressen åt sidan för att samarbeta kring vetenskapliga frågeställningar på den okända kontinenten. Den överskuggande frågeställningen var: Kunde den uppvärmning som konstaterats på norra halvklotet också påvisas på södra halvklotet? I norr smälte glaciärerna kraftigt, var det en global trend eller inte?

Anna Schytt är geolog och vetenskapsjournalist. Sedan 2001 är hon chef på vetenskapsredaktionen på Sveriges Television, där hon varit exekutiv producent för Vetenskapens värld samt flera andra vetenskapsserier.

Relaterade böcker

Publicerad 2018

Med känsla för is

Schytt, Anna
277 kr
KÖP

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...