Förlagskväll med Mårten Arndtzén och Ola Sigvardsson

Detaljer
Datum
10.11.22
Tidpunkt
17.30
Beskrivning
Förlagskväll med Mårten Arndtzén och Ola Sigvardsson
Plats
Adress: Hamngatan 12, Stockholm

Om evenemanget

Var bör yttrandefrihetens gränser dras? Vilken betydelse har de konstnärliga institutionerna för dagens kultursyn och hur mycket ska en offentlig person egentligen behöva tåla i media? 

I Konsten är vi diskuterar konstkritikern och författaren Mårten Arndtzén efterdyningarna av Lars Vilks tragiska bortgång hösten 2021 och Moderna museets beslut att inte ta emot det centrala verket Profeten M. som rondellhund. Essän ställer frågor om yttrandefrihet, intolerans och de konstnärliga institutionernas roll idag: Vad är konstnärlig kvalitet och frihet? Och vem definierar vad som egentligen är konst? 

Under det senaste årtiondet har Sveriges mediala landskap förändrats, och med det har medieetiska överväganden aktualiserats på nytt. Journalisten Ola Sigvardsson, tidigare Allmänhetens Pressombudsman och senare Medieombudsman berättar i sin bokdebut Äventyr i etikbranschen om fall som engagerat den svenska allmänheten och skakat medielandskapet. Hur mycket ska en offentlig person egentligen behöva tåla, och hur bör medierna agera när enskilda, utpekade personers hela framtid står på spel?

Välkomna till en förlagskväll i NKs bokhandel om konstvärlden, medieetiken och yttrandrefrihetens gränser med Mårten Arndtzén och Ola Sigvardsson.

Fri entré. 

Plats: NK Bokhandel, Hamngatan 18 i Stockholm

Datum: 10 november 2022

Tid: 17:30

 

Det här evenemanget har genomförts med stöd av Kulturrådet.