IgNobels årliga vinnarturné besöker Stockholm

Detaljer
Datum
30.03.15
Tidpunkt
18.30
Beskrivning
Plats
Adress:

Om evenemanget

Osannolika upptäckter och fascinerande framgång!

Vinnarna av IgNobelpriset bjuder på ett brett spektrum av fantastisk forskning. Priset hyllar forskning som först får folk att skratta, sedan att tänka. Genom att uppmärksamma det ovanliga och hedra det fantasifulla vill priset öka människors intresse för vetenskap, medicin och teknik.

Ta chansen att höra dem själva berätta om sina upptäckter när IgNobels internationella turné landar i Sverige!Marc Press Photo

Kvällen inleds av mannen bakom IgNobelpriset, Marc Abrahams. Han vill få oss att tänka över hur vi avgör vad som är viktigt, och vad som inte är det, inom vetenskapen såväl som i övriga livet. Upptäckter som sticker ut som märkliga och skrattretande, har i själva verket stor potential att få oss att själva tänka ett extra varv och hjälpa oss att förstå vår omvärld. Bra vetenskap kan vara udda, rolig och absurd!

Övriga medverkande är:

flegrJaroslav Flegr, som 2014 tog hem priset i folkhälsa, har tillsammans med sina kollegor undersökt den potentiella faran för människors mentala tillstånd att äga en katt. De har hittat ett samband mellan depression och kattbett, men ännu kvarstår frågan om vad som förekommer det andra. De har också studerat vad parasiten Toxoplamsa gondii, som vanligen sprids från katter till människor, kan ha för påverkan på oss människor – blir kvinnor mer intelligenta, medan män blir mindre?

Sabine Begalpascal sabinel och Pascal Malkemper, 2014 års vinnare i kategorin biologi, som noggrant dokumenterat att när hundar utför sina behov, så orienterar de sig efter jordens magnetfält och föredrar att placera kroppen i en nord-sydlig riktning.dn_portfolio_TV - Copy

Dr. Yoshiro NakaMats, som hedrades med IgNobelpriset i nutrition 2005. Han har under 44 år dokumenterat, och sedan analyserat, varje måltid han ätit. Dr. NakaMats är en av Japans mest kända personer med en lång rad uppfinningar bakom sig. Han nådde ut till världspubliken i dokumentären ” The invention of Dr. NakaMats”.

Andrea Rapisarda, 2010 års vinnare i kategorin managemenrapisardat, som på matematisk väg har visat att företag skulle bli mer effektiva om de befordrade personal slumpmässigt.

 

 

Denna tankeväckande kväll äger rum måndagen den 30 mars kl. 18.30 på Boulevardteatern, Götgatan 73. Evenemanget beräknas pågå till kl. 20.00. Biljetter finns att köpa på ticnet.

 

Välkomna!