Inspirationslunch: Mat, myter och maskiner

Detaljer
Datum
09.05.19
Tidpunkt
11:30
Beskrivning
Inspirationslunch
Plats
Adress: Akademibokhandeln, Mäster Samuelsgata

Om evenemanget

Matforskaren Andreas Håkansson målar upp de livsöden och vetenskapliga genombrott som lett fram till öl, strösocker, bröd och mycket mer. Det här är historien om vardagshjältarna på matbordet. 30 minuter med nya insikter, lunch och rabatt för bara 150 kr! Anmälan via hemsidan. Välkommen!

Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Hur kunde Herbert Felix göra succé med en ketchupfabrik i Skåne trots att det var omöjligt att odla tomater där?Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta? Här får du lära dig varför luft blev den avgörande ingrediensen i glass, oavsett om det upptäcktes av Djingis khans krigare eller Margaret Thatcher.

150 kr för lunch och 30 min inspiration – så funkar det:
Anmäl dig via knappen på hemsidan. Du får då en bekräftelse via mejl att du är anmäld. Visa upp den bekräftelsen i kassan på Mäster Samuelsgatan i samband med inspirationslunchen. Där betalar du 150 kr, för vilket du får en matig vegetarisk sallad (gluten- och laktosfri) med dryck från Café K-märkt, plus 50 kr rabatt på valfri bok vid detta tillfälle. Du får också 10 kr rabatt på valfri kaffe på maten hos Café K-märkt. (Var på plats i butiken 11.45 för att hinna betala och hämta ut salladen innan föredragets början) Föredraget håller på kl 12.00-12.30.
Varmt välkommen!

ANMÄL DIG HÄR