Inspirationslunch: Om vår framtid

Detaljer
Datum
27.03.19
Tidpunkt
12:00
Beskrivning
Inspirationslunch om framtiden
Plats
Adress: Akademibokhandeln Mäster Samuelsgata

Om evenemanget

Mänskligheten har nått ett kritiskt ögonblick. Vår värld är i gungning och den förändras snabbt. Hur kommer världen att se ut efter 2050? Vilka prövningar för framtiden med sig? Den världskända astrofysikern och författaren Martin Rees samtalar med professor Ulf Danielsson om de stora frågorna som kommer att påverka livet för människan i framtiden. 30 minuter med nya insikter, lunch och rabatt för bara 150 kr! Anmälan via länken nedan. Välkommen!

OBS! Evenemanget sker på engelska
Kommer vi att kunna förhindra klimatförändringarnas katastrofala följder? Hur kommer vardagen att påverkas när artificiell intelligens och robotteknik börjar ta över allt fler av våra uppgifter? Kommer jorden fortsätta att vara mänsklighetens hem även i framtiden?

Trots alla svåra beslut vi står inför är vår inställning till framtiden kortsiktig, debatterna polariserade, retoriken alarmerande och pessimistisk. Martin Rees attityd är positiv, men också saklig: Mänsklighetens framtid är beroende av hur vi planerar för morgondagen.

Martin Rees är brittisk kosmolog och astrofysiker, utnämnd till Astronomer Royal. Han har varit utländsk ledamot i svenska Kungl. Vetenskapsakademien sedan 1993. Som tidigare ordförande för Royal Society har Rees varit involverad i många projekt på temat internationell vetenskap och teknologins risker och han har även skrivit ett flertal populärvetenskapliga böcker på samma teman. Om framtiden är hans andra bok som är översatt till svenska.

Ulf Danielsson är professor i teoretisk fysik, senast aktuell med föreställningen ”Om universum” på Dramaten och boken Vårt klot så ömkligt litet.

ANMÄL ER HÄR