Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Julmarknad: bästa vetenskapsböckerna, Aristoteles och glögg

Välkomna på vår årliga julmarknad tillsammans med Timbro förlag. Under en eftermiddag bjuder vi på samtal, mingel och glögg.

Vi har bunkrat upp med årets bästa vetenskapsböcker och favoriter från förr. Upplys familj och vänner med en hård klapp från Fri Tanke!

Under eftermiddagen samordnas intressanta programpunkter av Fri Tanke och Timbro; kl 17 ett samtal om året 1968, 17:20 om Aristoteles och 17:45 en trendspaning inför 2019.

15:00–19:30: Julmarknad och glöggmingel

17:00–17.20: Det var inte lätt att vara höger 1968…

… men det var karaktärsdanande, konstaterade Mats Johansson.

De svarta åren är Mats Johanssons minnen av 1968. Han berättar om en vänster som gick vilse i jakten på rätt bokstavskombination. Och om en höger som i skuggan av storpolitiken vann makten över studentkårerna. Det gick ju alldeles utmärkt att vara liberal och gilla Rolling Stones. Timbros Lars Anders Johansson leder ett samtal om 1968 med Annika Borg och Peter J Olsson.

17.20-17.40: Aristoteles – det här behöver du veta

Aristoteles har antagligen haft större inflytande på vår filosofiska och vetenskapliga utveckling än någon annan enskild tänkare i historien. Han lade grunden för både filosofiska, naturvetenskapliga och humanistiska forskningsfält: filosofi, fysik, retorik, statskunskap, logik, biologi och dramaturgi.

Torbjörn Elensky har översatt italienaren Carlo Natalis Aristoteles – det nya internationella standardverket om den antika filosofen. Hör Torbjörn guida oss till Aristoteles rika idéarv.

17.45-18.15: Ivar Arpi, Johan Lundberg och Linda Skugge trendspanar

Vilka frågor kommer vi debattera 2019? Och vilka frågor – och svar – kommer kännas så 2018? Kommer vi maniskt bädda sängen, eller kommer Jordan B Peterson vara lika ute som push-up bh:n? Har vi nått peak tech? Är feel-bad det nya feel-good?

Välkomna!

När: 12 december, kl 15:00-19:00

Var: Kungsgatan 60

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...