Julmarknad på Stadsmuseet

Detaljer
Datum
03.12.22
Tidpunkt
12
Beskrivning
Stockholms bokhelgs julmarknad
Plats
Adress: Stadsmuseet, Stockholm

Om evenemanget

Fri Tanke deltar på Stockholms bokhelgs julmarknad. Kom och träffa författare och fynda julklappar!

Stockholms bokhelg instiftades 2020 och är ett initiativ för att främja mötet mellan författare och läsare och pappersboken. För första gången arrangeras en julmarknad.  Gratis inträde till både bokbord och seminarieprogram. Vi bjuder på glögg och pepparkakor!

Utställare: Alfabeta, Berghs, Berättarministeriet, Bokförlaget Langenskiöld, Cayenne, Ersatz, Fri Tanke, Gamla Stans Bokhandel, Kaunitz-Olsson, Komet, Leopard, Lilla Hoi, Lilla Piratförlaget, Natur & Kultur, Norstedts, Opal, Ordfront, Piratförlaget, Sekwa, Stockholmia, Systerkonspirationen, Tallberg, Timbro, Tranan, Verbal, Vox by Opal.

Ur seminarieprogrammet:

13.30–14.00: Var går konstens gränser?

När Lars Vilks tragiskt förolyckades 2021 lämnade han efter sig ett olöst problem för samtidskonstens institutioner. Hur ska museichefer, curatorer och kritiker nu ta sig an det centrala verket Profeten M. som rondellhund? Ett konstverk vi alla ingår i – men som konstvärlden gjort sitt bästa för att stänga ute. Vad har vi lärt oss om konst och yttrandefrihet av Lars Vilks? Medverkande: Mårten Arndtzén, Marianne Lindberg De Geer och Thomas Olsson.

15.30–16.00: Hur mycket yttrandefrihet tål Sverige?

Från koranbränningarna i våras till den nyligen antagna spionerilagen och Elon Musks övertagande av Twitter. Yttrandefriheten har stått i centrum för debatten 2022. Hur långt sträcker sig rätten att kränka? När är det rätt att kringskära yttrandefriheten? Och är självcensur ett värre hot? Medverkande: Sakine Madon, politisk chefredaktör för Upsala Nya Tidning och författare till Inget är heligt, Torbjörn Elensky, författare till Absolut text och medverkande i antologin Skör demokrati, och Martina Stenström, förlagschef på Fri Tanke.

 

Det här evenemanget har genomförts med stöd av Kulturrådet.