Lansering: Magnifika frukostar

Detaljer
Datum
03.09.18
Tidpunkt
08:00-09:00
Beskrivning
Plats
Adress: ABF Stockholm, Sveavägen 41, Cirkeln

Om evenemanget

Frukosten är dagens bästa mål. Men hur kokar man det perfekta ägget? Hur blir gröten som allra mest näringsrik och vad är det egentligen som får brödet att jäsa?

Kemiprofessorn Ulf Ellervik ger svaret i boken Magnifika frukostar. Där har han samlat de allra syndigaste frukostrecepten – de som dryper av smör och sirap; doftar av bacon och kaffe och som förklarar kemin bakom de härliga smakerna.

Det är en hisnande resa där vi får äta bookmakertoast med Moby Dick och dela scones med Tolkiens hobbitar. Ellervik vidgar våra perspektiv och får oss att förstå att en frukost kan bestå av så mycket – från Kalles kaviar och singaporiansk kaya till β-glukaner och Maillardreaktioner.

Detta är en hyllning till frukosten – i populärkulturen men också inom kemin.

Så starta terminen med en god vana – varmt välkomna på frukost och lansering av Magnifika frukostar, där Ulf Ellervik samtalar med Fri Tankes förläggare Christer Sturmark.

Ulf Ellervik, professor i organisk kemi vid Lunds tekniska högskola, blev i juni invald i Kungl. Vetenskapsakademien och har gjort sig känd genom bästsäljaren Ond kemi och UR:s “Grym kemi”, tillsammans med Brita Zackari.

Boken finns att köpa till lanseringspris på plats.

Medverkande:

Ulf Ellervik, professor i bioorganisk kemi vid Lunds universitet

Christer Sturmark, VD och förläggare Fri Tanke

Datum: 3 september 2018

Tid: 08.00-09:00. Samtalet börjar kl 08.15

Plats: ABF Stockholm, Sveavägen 41, Cirkeln

Anmäl dig här