Läsningens magi: Böcker, berättelser och den digitala revolutionen

Detaljer
Datum
16.05.23
Tidpunkt
18:00
Beskrivning
boksamtal
Plats
Adress: Babettes Kafferi

fri entré

Om evenemanget

Datum: 16 maj 2023
Tid: 18:00
Plats: Babettes Kafferi, Stora Badstugatan 4, Linköping

Välkomna till en releasekväll för Bokens folk av Joel Halldorf!

Att läsa, snabbt och långsamt, har varit vägen till kultur och bildning i Europa. Men det har aldrig bara handlat om vad som stått i böckerna, utan också om hur vi har läst dem.

Djupläsning och skumläsning har lagt grund för en hel civilisation: ett rikt inre liv, offentlighetens stora samtal och vetenskapliga framsteg. Men tryckkonsten har också skuggsidor: förtryck, folkmord och fake news. I den här boken möter vi nunnor och nazister, revolutionärer och recensenter, poeter och predikanter, arbetare och algoritmer, bibelläsare och byråkrater, tech-entusiaster och tidningsredaktörer. Alla med sina böcker och sina alldeles särskilda sätt att läsa.

Bokens folk av Joel Halldorf är en kulturhistorisk exposé om läsandets, skrivandets och böckernas betydelse. Den hjälper oss att förstå vilka vi är, och vad den digitala revolution som vi just nu genomlever egentligen betyder.

Medverkande:

Joel Halldorf, professor i religionshistoria och författare till Bokens folk (Fri Tanke, 2023)

Christer Sturmark, förläggare och tidigare IT-entreprenör

Samtalet leds av Anna Lindberg.

Kvällen arrangeras av: Existentiell Salong (Fri Tanke), Babettes Litteratursalong (Babettes). I samarbete med Föreningen Valv.

Med stöd av Linköpings Kultur & fritidsnämnd.

Just denna kväll är det fri entré! Vi sätter igång samtalet vid 18, önskar man köpa fika innan och vill ha en bra plats kan det vara en god idé att komma tidigt.