Livet, universum och rymdens märkliga musik

Detaljer
Datum
19.10.17
Tidpunkt
19.00
Beskrivning
Vetenskapskväll med Dawkins och Krauss
Plats
Adress: Cirkus, Skandiascenen

Om evenemanget

Välkommen till en vetenskapskväll om livets mening, universums uppkomst och rymdens märkliga musik.

Den 19 oktober inbjuder vi till ett vetenskapsevent i världsklass med Lawrence Krauss, Richard Dawkins och Janna Levin.

Lawrence Krauss håller ett förunderligt föredrag om mänsklighetens största intellektuella äventyr. Den prisbelönta fysikprofessorn visar oss vad universum egentligen är, och vad som gömmer sig bakom det vi uppfattar som verkligheten. Det är en häpnadsväckande berättelse som visar att verkligheten inte är som vi tror, den är paradoxal, vild och kontraintuitiv.

Richard Dawkins senaste bok är en samling texter som tillsammans vittnar om ett liv i vetenskapens tjänst. Richard Dawkins, den passionerade rationalisten, berättar om strider han utkämpat för vetenskapens roll i samhället, om sina hjältar och sina motståndare.

Janna Levin tar oss med på resan mot en av vår tids största vetenskapliga upptäckter: gravitationsvågor. Som en av de astrofysiker som deltog i projektet berättar hon den fascinerande berättelsen om besattheten, ambitionerna och utmaningarna för de vetenskapsmän som gav sig ut på en svår femtio år lång resa för att fånga dessa flyktiga vågor.

Kom och delta i ett samtal med tre av vetenskapsvärldens vassaste personligheter och hör deras tankar om det motstånd som vetenskapen möter idag, om vikten av kritiskt tänkande och den eviga vetenskapliga nyfikenheten.

 

Köp din biljett här!

Om du vill ha biljetter till båda eventen på Cirkus, kan du köpa vår kombobiljett här och spara 140 kr.