Lunchföredrag och bokrelease med Craig Venter på Nordiska museet 9 april

Detaljer
Datum
09.04.14
Tidpunkt
12.30
Beskrivning
Plats
Adress:

Om evenemanget

Den 9 april kl 12.30 ger Craig Venter en unik föreläsning på Nordiska museet om hans forskning inom den nya digitala biologin. Många menar att detta är vår tids största vetenskapliga genombrott.

Hans nya bok ”Liv i ljusets hastighet” släpps samtidigt i Sverige.

Craig Venter och Francis Collins inledde på 90-talet projektet att kartlägga hela den mänskliga arvsmassan. Det var klart 2003, tidigare än man hade beräknat.
Sedan dess har Craig Venter varit en fixstjärna inom den biologiska forskningen, lika framgångsrik som kontroversiell och utmanande.


2010 ledde Craig Venter en forskargrupp som blev de första att framgångsrikt skapa “syntetiskt liv”, ett genombrott som öppnade dörren till en av de viktigaste och mest spännande faserna i biologisk forskning.
Upptäckten innebär bland annat att vi i framtiden kommer att kunna utforma genetiska koder för att skapa nya arter och modifiera och förbättra vår egen art för att säkra vår överlevnad. Kritiker menar också att detta kanske är den farligaste vetenskapliga upptäckten i historien.

2008 fick Craig Venter USA:s mest prestigefyllda vetenskapspris ”National Medal of Science award” av president Obama.

I sin nya bok Liv i ljusets hastighet presenterar Venter en fascinerande undersökning av detta växande forskningsfält – dess ursprung, utmaningar och kontroverser samt hur det kommer att påverka våra liv.

Samtidigt med att boken släpps på svenska besöker Craig Venter Sverige.  Missa inte ett unikt föredrag med en av vår tids främsta forskare.
Datum: 9 april kl 12.30 i Nordiska museets hörsal. Begränsat antal platser. Först till kvarn gäller. OSA till osa@fritanke.se.