Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Lunchföredrag och bokrelease med Craig Venter på Nordiska museet 9 april

Den 9 april kl 12.30 ger Craig Venter en unik föreläsning på Nordiska museet om hans forskning inom den nya digitala biologin. Många menar att detta är vår tids största vetenskapliga genombrott.

Hans nya bok ”Liv i ljusets hastighet” släpps samtidigt i Sverige.

Craig Venter och Francis Collins inledde på 90-talet projektet att kartlägga hela den mänskliga arvsmassan. Det var klart 2003, tidigare än man hade beräknat.
Sedan dess har Craig Venter varit en fixstjärna inom den biologiska forskningen, lika framgångsrik som kontroversiell och utmanande.


2010 ledde Craig Venter en forskargrupp som blev de första att framgångsrikt skapa “syntetiskt liv”, ett genombrott som öppnade dörren till en av de viktigaste och mest spännande faserna i biologisk forskning.
Upptäckten innebär bland annat att vi i framtiden kommer att kunna utforma genetiska koder för att skapa nya arter och modifiera och förbättra vår egen art för att säkra vår överlevnad. Kritiker menar också att detta kanske är den farligaste vetenskapliga upptäckten i historien.

2008 fick Craig Venter USA:s mest prestigefyllda vetenskapspris ”National Medal of Science award” av president Obama.

I sin nya bok Liv i ljusets hastighet presenterar Venter en fascinerande undersökning av detta växande forskningsfält – dess ursprung, utmaningar och kontroverser samt hur det kommer att påverka våra liv.

Samtidigt med att boken släpps på svenska besöker Craig Venter Sverige.  Missa inte ett unikt föredrag med en av vår tids främsta forskare.
Datum: 9 april kl 12.30 i Nordiska museets hörsal. Begränsat antal platser. Först till kvarn gäller. OSA till osa@fritanke.se.

 

 

 

Relaterade böcker

Publicerad 2014

Liv i ljusets hastighet

Venter, Craig
246 kr
KÖP

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...