Mattias Alexandrov Klum om vårt ovärderliga vatten

Detaljer
Datum
03.04.19
Tidpunkt
17:30
Beskrivning
Bokhandelsträff
Plats
Adress: Akademibokhandeln Mäster Samuelsgata

Om evenemanget

Välkommen att lyssna till Mattias Alexandrov Klum som berättar om vattnet i Sverige och varför vi ska vara så rädda om det. Föranmälan här.

Vissa saker är så viktiga att det är nästan omöjligt att förstå hur viktiga de är. I Sverige har vatten blivit en ickefråga rent vatten kommer ur kranen och smutsigt vatten försvinner snabbt utom synhåll. Men det är inget vi kan ta för givet längre. Vårt vatten hotas av många små och stora beslut varje dag. Vi behöver påminna oss om vattnets skönhet, skörhet och märkliga egenskaper.

Den här boken handlar om gäddornas ostoppbara hemlängtan och om ångestdämpade abborrar. Om smaken av vatten och om att se staden med vattenögon. Om hur vi kan ta bättre hand om toffeldjuren, som jobbar flitigt åt oss dag och natt. Om att vattenmolekylerna är äldre än solen och att vi dricker samma vatten som dinosaurierna.

Bilderna i boken är fotograferade av Mattias A. Klum under Vattenresan , en turné med Svenskt Vatten genom Sverige för att öka medvetenheten om vattnets värde och behovet av att skydda det för framtida generationer.