Peter Singer: Är en bättre värld möjlig?

Detaljer
Datum
11.12.21
Tidpunkt
14
Beskrivning
Boklansering
Plats
Adress: Almas Park, Sturegatan 18, 114 36 Stockholm

Om evenemanget

Under de senaste 200 åren har världen kopplats samman med hjälp av teknologisk utveckling och handel, vilket genererat ett oanat välstånd men också gett upphov till ett antal akuta problem: pandemier, klimatförändringar, krig och terrorism är några exempel på globaliseringens baksida. Hur väl vi lyckas hantera dessa problem är avgörande för mänsklighetens framtid. 

Peter Singer brukar framhållas som en av världens mest inflytelserika filosofer. Under de senaste 40 åren har han gjort sig känd som förespråkare för global rättvisa, effektiv altruism och djurs såväl som människors rätt till fullgoda liv. I boken En värld nu ger han sig i kast med några av vår tids viktigaste frågor och söker en etik för globaliseringens tidsålder. I en värld där konsekvenserna för mänsklig handling inte inskränker sig till ett närområde utan påverkar en hel planet, måste vårt etiska ansvar även överskrida nationsgränserna.

Välkommen till en eftermiddag på Biografen Park om hur vi kan skapa en bättre värld. Peter Singer presenterar teserna från En värld nu följt av ett samtal och Q&A tillsammans med Christer Sturmark, bokförläggare på Fri Tanke.

KÖP BILJETT HÄR 

Från och med 1 december måste alla besökare som är över 18 år kunna uppvisa ett giltigt vaccinationsbevis vid inträde till Park. Du laddar enkelt ner ditt digitala vaccinationsbevis på covidbevis.se

Medverkande:

Peter Singer, professor i filosofi vid Yale University, författare till En värld nu

Christer Sturmark, bokförläggare Fri Tanke, författare till Konsten att tänka klart

Datum: 11 december 2021

Tid: 14.00–15.30

Plats: Park, Sturegatan 18, 114 36 Stockholm

Anmälan: Biljetterna kostar 100 kr. För 250 kr ingår ett signerat ex av En värld nu

Frågor? Kontakta Martina Stenström på Fri Tanke.

E-post: martina.stenstrom@fritanke.se, telefon: 073-503 12 27

Ett samarbete mellan Fri Tanke och Biografen Park.