Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Pi-samtal: Autism - Ett missförstått syndrom

Får några årtionden sedan var det få barnläkare som hade hört talas om autism. Idag vet vi att ca 1 på 150 barn drabbas. I detta samtal undersöker vi tillsammans med några av Sveriges ledande forskare inom området vad en autismdiagnos egentligen innebär och hur de kan variera i så hög grad.

Vad kännetecknar autism och vad kan det finnas för underliggande orsaker? Varför drabbas fler pojkar än flickor? Och hur kan det komma sig att en del personer med autism utvecklar särbegåvningar inom vissa ämnen?

Det finns fortfarande många obesvarade frågor kring detta komplexa syndrom, men den senaste forskningen inom genetik tillsammans med ny teknik ger oss viktiga insikter.

Välkommen att ta del av ett spännande samtal om en av våra tids mest förbryllande psykologiska diagnoser!

Medverkande:

Kristiina Tammimies, forskarassistent vid Karolinska Institutet, forskar på hur genetiska faktorer bidrar till uppkomsten av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Johan Lundin Kleberg, doktor i psykologi som forskar om hur barn med autism förstår händelser i omvärlden.

Tatja Hirvikoski. Docent, leg psykolog, specialist i neuropsykologi som forskar på svårigheter i vardagen och insatser för personer med autism.

Samtalet modereras av Christer Sturmark, förlagschef på Fri Tanke

Pi-samtal är ett samarbete mellan Kulturhuset Stadsteatern, Fri Tanke förlag och Kungl. Vetenskapskademien

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...