PI-symposium

Detaljer
Datum
04.05.17
Tidpunkt
18.30
Beskrivning
Plats
Adress: Playhouse Theatre

Om evenemanget

Den 4 maj kl 18.30 bjuder Fri Tanke in till årets Pi-symposium. Missa inte en storslagen kväll med inspirerande föredrag och musik!

Programmet:

Glass för kemister
Ulf Ellervik, professor i kemi och livsnjutare av rang, berättar om kemin bakom det godaste som finns.  Ulf tar oss med på en kulturhistorisk exposé över kända drinkar och varför vi dricker dem samtidigt som han förklarar varför vissa smaker fungerar så väl med andra och hur man gör världens godaste vaniljglass med hjälp av flytande kväve.

Ditt inre liv
Mats Lekander, professor i hälsopsykolgi, berättar om det fantastiska samspelet mellan din hjärna och ditt immunsförsvar. Detta samspel påverkar om man går till jobbet eller stannar hemma, om man vill sova eller vara aktiv och om man vill träffa vänner eller vara ifred. Samspelet påverkar till och med dina attityder mot andra människor och dina känslor för främmande människor.

Varats förunderliga osannolikhet
Alice Roberts, anatom, osteoarkeolog, antropolog, palaeontolog, programledare och författare, tar med dig på en rundtur i kroppen med början i huvudet och sedan hela vägen ner till tårna och ända ut i fingerspetsarna. Historien om hur människokroppen utvecklas är den mest fascinerande berättelse naturvetenskapen har att erbjuda. Den vetenskapliga skildringen är mer storartad, mer bisarr och vackrare än någon skapelsemyt vi skulle ha kunnat fantisera ihop.

Musik från Lindy & Bon bon band!