Releaseseminarium med Angela Saini och Aida Hadzialic på Gamla stans bokhandel

Detaljer
Datum
19.04.18
Tidpunkt
18:00 - 20:30
Beskrivning
Plats
Adress: Gamla stans bokhandel, Stora Nygatan 7, Stockholm

Om evenemanget

Välkommen att träffa och lyssna på Angela Saini, författare av vår senaste bok Underlägsen – Den misslyckade vetenskapen om kvinnan, och Aida Hadzialic, entreprenör och tidigare gymnasie- och kunskapslyftsminister.

I Underlägsen, sammanställer Angela Saini vetenskapens gräsliga missförstånd gällande kvinnan, och avslöjar hur vi fortfarande lever med arvet från århundraden av exkludering och fördomar. Underlägsen utforskar könskrigen inom biologin, psykologin och antropologin och lyfter fram den nya forskningen som börjar kasta nytt ljus på kvinnans hjärna, kropp och roll i den mänskliga evolutionen.

Du kommer att bjudas på en kort föreläsning om boken och sedan ett samtal mellan författaren och Aida Hadzialic. Givetvis bjuder vi in publiken till frågor och diskussion efteråt. Sainis bok kommer också att finnas att köpa till superpris.

Arrangeras av Fri Tanke förlag i samarbete med Gamla stans bokhandel.

Anmäl dig här: https://www.eventbrite.com/e/releaseseminarium-med-angela-saini-och-aida-hadzialic-tickets-45101690370?aff=ehomecard

Datum: 19 april

Tid: 18:00

Plats: Gamla stans bokhandel, Stora Nygatan 7, Stockholm

Angela Saini är brittisk journalist, programledare och författare. Hon har publicerats i Science, Wired, The Guardian och New Scientist och är en flitigt anlitad programledare i BBC radio.

Aida Hadzialic är entreprenör och tidigare gymnasie- och kunskapslyftsminister.