Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Religionens återkomst

Nietzsche förkunnade att “Gud är död!” för snart 140 år sedan. Under det dryga sekel som följt har vi sett en rasande spridning av ateismen, vars effekter reflekteras i vetenskap, kultur och politik. Tiotusentals briljanta, modiga och klartänkta individer har lagt all sin kreativa energi på att formulera självförsörjande, innovativa och kloka livsalternativ som inte inkluderar övernaturliga gudsbegrepp.

De senaste åren har religionen åter gjort sig påmind i debatter om extremism, parallellsamhällen, böneutrop och religiös klädsel. Har Gud återuppstått? Är vi på väg mot ett postsekulärt samhälle?

Nu lanserar vi Den gudlösa tidsåldern av den brittiska idéhistorikern Peter Watson. Det är en spännande och tidlös skildring av en av västvärldens viktigaste intellektuella rörelser: ateismen.

Välkomna på lanseringsdiskussion om ateismens utmanare i Scalateaterns foajé! Eventet kostar 50 kr, vi tar kort och swish på plats. Skriv upp er för biljett HÄR

Medverkande:

Ivar Arpi, ledarskribent Svenska Dagbladet

Anna Bergström, ordförande Humanisterna och forskare i global hälsa

Joel Halldorf, docent i kyrkohistoria och aktuell med boken Gud : Återkomsten – Hur religionerna kom tillbaka och vad det betyder

Samtalet modereras av Christer Sturmark, VD och förläggare Fri Tanke

Datum: 21 augusti 2018

Tid: 17.00-19:30. Samtalet börjar kl 17:30.

Plats: Scalateaterns foajé, Wallingatan 34, Stockholm.

Anmälan: Kvällen kostar 50 kronor. Anmälan är bindande. Vid utebliven avbokning debiterar vi 100 kronor. Skriv upp er här

Relaterade böcker

Publicerad 2018

Den gudlösa tidsåldern

Watson, Peter
257 kr
KÖP

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...