Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Twitters roll i det offentliga samtalet

”Vi ska dra upp Twitter med rötterna och radera ut det!”

Turkiets president Tayyip Erdogans uttalande är talande för Twitters inneboende kraft som verktyg i samhällsdebatten. Sverige har nyligen röstat, i ett val där sociala medier utnyttjats som aldrig förr. Men vilken roll har Twitter i det offentliga samtalet? Fri Tanke bjuder in till ett samtal med inbitna och initierade twittrare.

 

twitterI samband med utgivningen av Twitter, Nick Biltons inblick bakom kulisserna i uppstartandet av ett av världens största sociala nätverk, samlar vi twittrare till ett samtal om påverkan och politik, och vem som får mer makt när Twitter växer.

Twitter har idag drygt 250 miljoner aktiva användare runt om i världen. Tjänsten har blivit ett redskap i allt från kampen mot politiskt förtryck i Mellanöstern, till reklam och marknadsföring. Under sommaren har Twitter präglat den svenska politiska debatten, och det är då intressant och ställa sig frågan om Twitters användning som politiskt verktyg och dess roll i det offentliga samtalet. Politiska partiers användning av sociala medier för att nå ut till väljarna har exploderat under året, samtidigt som politiker använder tjänsten privat. Debattörer och journalister, artister och komiker, tillsammans med offentliga organisationer når dagligen ut till tusentals följare. Vad betyder Twitter för demokratin?

I panelen: Emanuel Karlsten, inflytelserik twittrare och journalist, Natalie Sial, projektledare för Socialdemokraternas digitala kampanj, Sanna Rayman, ledarskribent på Svenska dagbladet och Hampus Brynolf, digital strateg som kartlägger svenskspråkiga Twitter.

Moderator Staffan Dopping.

Onsdagen den 8 oktober kl. 12.30 på biografen Zita, Birger Jarlsgatan 37

Vi bjuder på lunchmacka och dryck.

Anmäl intresse till osa@fritanke.se, senast 7 oktober

Relaterade böcker

Slut
Publicerad augusti 2014

Twitter

Bilton, Nick
SLUT

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...