Twitters roll i det offentliga samtalet

Detaljer
Datum
08.10.14
Tidpunkt
12.30
Beskrivning
Plats
Adress:

Om evenemanget

”Vi ska dra upp Twitter med rötterna och radera ut det!”

Turkiets president Tayyip Erdogans uttalande är talande för Twitters inneboende kraft som verktyg i samhällsdebatten. Sverige har nyligen röstat, i ett val där sociala medier utnyttjats som aldrig förr. Men vilken roll har Twitter i det offentliga samtalet? Fri Tanke bjuder in till ett samtal med inbitna och initierade twittrare.

 

twitterI samband med utgivningen av Twitter, Nick Biltons inblick bakom kulisserna i uppstartandet av ett av världens största sociala nätverk, samlar vi twittrare till ett samtal om påverkan och politik, och vem som får mer makt när Twitter växer.

Twitter har idag drygt 250 miljoner aktiva användare runt om i världen. Tjänsten har blivit ett redskap i allt från kampen mot politiskt förtryck i Mellanöstern, till reklam och marknadsföring. Under sommaren har Twitter präglat den svenska politiska debatten, och det är då intressant och ställa sig frågan om Twitters användning som politiskt verktyg och dess roll i det offentliga samtalet. Politiska partiers användning av sociala medier för att nå ut till väljarna har exploderat under året, samtidigt som politiker använder tjänsten privat. Debattörer och journalister, artister och komiker, tillsammans med offentliga organisationer når dagligen ut till tusentals följare. Vad betyder Twitter för demokratin?

I panelen: Emanuel Karlsten, inflytelserik twittrare och journalist, Natalie Sial, projektledare för Socialdemokraternas digitala kampanj, Sanna Rayman, ledarskribent på Svenska dagbladet och Hampus Brynolf, digital strateg som kartlägger svenskspråkiga Twitter.

Moderator Staffan Dopping.

Onsdagen den 8 oktober kl. 12.30 på biografen Zita, Birger Jarlsgatan 37

Vi bjuder på lunchmacka och dryck.

Anmäl intresse till osa@fritanke.se, senast 7 oktober