Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Seminarium: Vetenskap, Teknologi och mänsklighetens framtid

Arrangeras av Fri Tanke förlag och Institutet för Framtidsstudier

Nya radikala teknologier inom t.ex. bio-, nano- och IT-området utlovar enorm potential till ekonomisk vinning och förbättrade villkor för mänskligheten. De verkar också föra med sig betydande risker, inklusive risken för mänsklighetens undergång. I sin nya bok Here Be Dragons: Science, Technology and the Future of Humanity (Oxford University Press, 2016) argumenterar Olle Häggström för att vi behöver agera med helt annan grad av framsynthet än vad som idag är fallet, i syfte att försöka skörda frukterna samtidigt som vi undviker riskerna. Med utgångspunkt från boken kommer här att diskuteras de nya teknologiernas möjligheter och risker, och i vad mån (och i så fall hur) vi genom framsynt agerande kan bättra på oddsen för ett lyckligt utfall.

 

Datum: 15 februari

Plats: Svea Konferens & Matsal, Holländargatan 10, Stockholm

Tid: 16.00

 

16.00 Föredrag av Olle Häggström

16.30 Panelsamtal

17.30 Publikfrågor

18.00 Mingel

Paneldeltagare

Hannes Sjöblad är Sverigeambassadör för Singularity University (NASA). Han har en bakgrund som företagsledare, teknikaktivist och biohacker

Ann-Sophie Crepin är forskare vid Beijerinstitutet för ekologisk ekonomi och Stockholm Resilience Centre vid Stockholms universitet.

Karim Jebari är filosof och forskare vid Institutet för framtidsstudier.

 

Moderatorer

Gustaf Arrhenius, professor i praktisk filosofi och VD för Institutet för Framtidsstudier, och Christer Sturmark, författare och förlagschef för Fri Tanke förlag.

 

ANMÄL DIG HÄR!

 

 

Relaterade böcker

Publicerad 2021

Tänkande maskiner

Häggström, Olle
Ej utkommen ännu
Slut
Publicerad 2008

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...