Seminarium: Vetenskap, Teknologi och mänsklighetens framtid

Detaljer
Datum
15.02.16
Tidpunkt
16
Beskrivning
Plats
Adress:

Om evenemanget

Arrangeras av Fri Tanke förlag och Institutet för Framtidsstudier

Nya radikala teknologier inom t.ex. bio-, nano- och IT-området utlovar enorm potential till ekonomisk vinning och förbättrade villkor för mänskligheten. De verkar också föra med sig betydande risker, inklusive risken för mänsklighetens undergång. I sin nya bok Here Be Dragons: Science, Technology and the Future of Humanity (Oxford University Press, 2016) argumenterar Olle Häggström för att vi behöver agera med helt annan grad av framsynthet än vad som idag är fallet, i syfte att försöka skörda frukterna samtidigt som vi undviker riskerna. Med utgångspunkt från boken kommer här att diskuteras de nya teknologiernas möjligheter och risker, och i vad mån (och i så fall hur) vi genom framsynt agerande kan bättra på oddsen för ett lyckligt utfall.

 

Datum: 15 februari

Plats: Svea Konferens & Matsal, Holländargatan 10, Stockholm

Tid: 16.00

 

16.00 Föredrag av Olle Häggström

16.30 Panelsamtal

17.30 Publikfrågor

18.00 Mingel

Paneldeltagare

Hannes Sjöblad är Sverigeambassadör för Singularity University (NASA). Han har en bakgrund som företagsledare, teknikaktivist och biohacker

Ann-Sophie Crepin är forskare vid Beijerinstitutet för ekologisk ekonomi och Stockholm Resilience Centre vid Stockholms universitet.

Karim Jebari är filosof och forskare vid Institutet för framtidsstudier.

 

Moderatorer

Gustaf Arrhenius, professor i praktisk filosofi och VD för Institutet för Framtidsstudier, och Christer Sturmark, författare och förlagschef för Fri Tanke förlag.

 

ANMÄL DIG HÄR!