Universums olösta gåtor

Detaljer
Datum
02.09.24
Tidpunkt
18-20 (dörrarna öppnar 17.00)
Beskrivning
Boksamtal
Plats
Adress: Epicenter, Malmskillnadsgatan 44a i Stockholm

195:-

Om evenemanget

Hur uppkom livet på jorden? Är vi ensamma i universum? Är tidsresor möjliga? Och vad finns inuti ett svart hål?

I sin nya bok Universums olösa gåtor utforskar den bästsäljande författaren och teoretiska fysikern Lawrence M. Krauss de kvarstående mysterier som femhundra år av modern vetenskap ännu inte lyckats lösa. Den 2 september möter han fysikerna Ulf Danielsson och Eleonora Svanberg i ett samtal om de frågor som fortfarande förbryllar forskarna. 

Välkomna till en kväll på Epicenter i Stockholm om kvantfysik, medvetandets gåta och universums början och slut. Kvällen tonsätts av Linn Bertland, pianist.

Evenemanget hålls på engelska. 

Medverkande:

Lawrence M. Krauss är en amerikansk kosmolog och teoretisk fysiker. Med böcker som Den största berättelsen – hittills och Ett universum ur ingenting har han blivit känd som en unik populärvetenskaplig författare. Krauss driver också podcasten The Origins Podcast, med gäster som Steven Pinker, Noam Chomsky och Carlo Rovelli.

Ulf Danielsson är professor i fysik vid Uppsala universitet och en välkänd populärvetenskaplig röst, både i teve och radio. Han har också skrivit en rad uppmärksammade böcker, nu senast En sekund i evigheten.

Eleonora Svanberg är doktorand i matematisk fysik vid Oxfords universitet. Hon är grundare av den ideella föreningen Girls in STEM och debuterar till hösten som populärvetenskaplig författare med boken Study with me.

Christer Sturmark är vd och bokförläggare på Fri Tanke. Han är kvällens moderator.

About Epicenter, the place to supercharge local innovation & growth

At Epicenter we help key innovative hotspots to supercharge their local entrepreneurial ecosystems. By building local innovation houses we provide a community, learning platform, and meeting arena for local change makers to accelerate their growth and innovate with impact.