Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Vem tar ansvar för populärvetenskapen?

Intresset för vetenskap och nya forskningsrön är stort bland läsarna och populärvetenskapliga böcker placerar sig högt på topplistorna. Men kan vi lita på det som skrivs?

Sakprosan eller populärvetenskapen som genre är inte en garant för att innehållet är sakligt eller förankrat i vetenskap. Det är fullt möjligt att vilseleda läsaren utan att direkt ljuga. I bästa fall får det inga konsekvenser, i värsta fall misstror läsaren vedertagen forskning och beprövad erfarenhet. Vi ser effekterna tex i vaccinmotståndet och patienter som väljer att avstå cancerbehandling till förmån för alternativmedicin. 

På en tidning finns en ansvarig utgivare som kan ställas till svars för innehållet som publiceras, men vid bokutgivning är det författaren själv som hålls ansvarig. Vad är rimligt att kräva av förlagen? När övergår “fakta” till “alternativa fakta”? Hur jobbar förlagen med sakgranskning idag?

Medverkande:

Tove Leffler, förlagschef Atlas

Martin Kaunitz, förlagschef Kaunitz/Olsson

Pelle Andersson, förlagschef Ordfront

Christer Sturmark, VD och förläggare Fri Tanke

Kerstin Almegård, förläggare Bokförlaget Ester Bonnier

Datum: 4 september

Tid: 17:30–18:30 

Plats: Kulturhuset Stadsteatern

Anmälan: Biljetterna kostar 60 kr ordinarie och 40 kr student/pensionär

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...