Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Amina Manzoor skriver boken om corona

Amina Manzoor skriver boken om coronapandemin och pandemiernas historia som släpps våren 2021.

Amina Manzoor är medicinreporter på Dagens Nyheter och flerfaldigt prisbelönt journalist. Sedan utbrottet av det nya coronaviruset i början av januari har hon varit en av den svenska debattens tydligaste röster. Hon har utsetts till årets folkbildare av föreningen Vetenskap och Folkbildning 2016 och har fått pris av Lungcancerföreningen. Boken om pandemins historia och coronaviruset är hennes debut. 

Under coronapandemin blev det tydligt att vi har en utmaning kring vetenskapsförståelse. Som medicinjournalist vill jag säkerställa att människor förstår betydelsen av vetenskap och forskning för att vi ska kunna klara av den pågående pandemin men också framtida utbrott, säger Amina Manzoor.

– Vi lever ständigt under ett hot om pandemier, konstaterar hon. – Hur hanterar samhället och vetenskapen den enorma utmaning detta innebär?

Hur uppstod detta medicinska nödläge? Varför blev så många så sjuka och på så olika sätt, från inga symptom till intensiven? Och hur fungerar egentligen immunförsvaret – bortom alla fragmentariska beskrivningar i media?

Vilka smittskyddsåtgärder fungerade faktiskt? Hur framstår det ”svenska experimentet”? På vilket sätt utvecklades läkemedelsforskningen 2020 – och när kommer vaccinet? Hur skiljer sig covid-19 från tidigare epidemier och pandemier? Vad var sant och vad var falskt; var ”infodemin” en effekt av pandemin som gav motsvarande grava effekter?

Amina Manzoor skriver den oumbärliga boken om coronavirusets unika medicinska egenskaper, och sätter den i ett upplysande historiskt perspektiv. Detta kan nog bli nästa års viktigaste bok, säger Christer Sturmark, vd på bokförlaget Fri Tanke.

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...