Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Åsa Wikforss: Inte självklart att tacka ja till Svenska Akademien

Hon för en kamp mot alternativ fakta och desinformation. Och den 20 december blir Åsa Wikforss ny ledamot i Svenska Akademien.

Åsa Wikforss är språkfilosof, professor i teoretisk filosofi och ny medlem i Svenska Akademien där hon efterträder Sara Danius stol.

Hon brinner för att bekämpa desinformation och har skrivit en bok som heter Alternativ fakta som kommer att delas ut till gymnasieelever.

– Vi är så oerhört sårbara för desinformation. Och den utnyttjas på ett effektivt sätt just nu i sociala medier. Faran är att man får en så skev världsbild att det demokratiska samhället hamnar i fara.

I intervjun berättar Åsa Wikforss också om hur det känns att bli ny ledamot i Svenska Akademien och hur hon tänkte när hon fick förfrågan att gå med.

Relaterade böcker

Publicerad 2021

Därför demokrati

Wikforss, Åsa
Ej utkommen ännu
Publicerad 2020

Alternativa fakta (pocket)

Wikforss, Åsa
54 kr
KÖP
Publicerad 2020

Alternativa fakta

Wikforss, Åsa
219 kr
KÖP

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...