Crowdfunding för Michael Pollans bok om psykedelika!

Kickstarter 14 oktober 2018.

När LSD upptäcktes på 1940-talet upplevde läkare, forskare och vetenskapspersoner att vi stod inför en psykologisk revolution. LSD bar på ett löfte om att skapa förståelse av vad medvetandet är och lindra psykisk sjukdom. Men så kom 60-talet och en politisk motreaktion till hippierörelsen satte stopp för vidare forskning. Psykedeliska substanser stigmatiserades och kriminaliserades. Möjligheten att knäcka några av människans svåraste gåtor – medvetandet och mentalt lidande – försvann.

Under det senaste decenniet har forskarvärlden återupptagit utforskandet av psykedelisk vetenskap, och i bräschen för denna renässans går ett flertal av västvärldens främsta universitet. Med hjälp av högteknologisk utrustning och en väl utarbetat vetenskaplig metod har forskare kunnat presentera – resultat där substanser som MDMA och psilocybin behandlar ett flertal sjukdomstillstånd som hittills har betraktats som behandlingsresistenta.

Psykisk ohälsa är ett av våra största folkhälsoproblem och vården står inför stora utmaningar. Den nya forskningen om psykedeliska substanser kan vara en del av lösningen.

Michael Pollan är en av världens främsta vetenskapsskribenter. I How to change your mind tecknar han ett porträtt av en ny generation forskare som kämpar för att på vetenskaplig väg slå hål på de myter som omgärdar psykedeliska substanser. Han dyker djupt ner i medvetandet för att förstå hur vi kan minska ångest, stress och beroendeproblematik.

Med översättningen av How to change your mind hoppas vi bidra till en mer nyanserad och vetenskaplig diskussion om psykedeliska som inte förblindas av moraliska skygglappar.

Hjälp oss slå hål på myterna om psykedeliska substanser! Stöd översättningen av Pollans kriterrosade bästsäljare.

Målet

Vi behöver få in minst 50 000 kronor.

LÄS HER HÄR OCH STÖD OSS