Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Det är hög tid att diskutera den goda moderna döden

Göran Hermerén, seniorprofessor i medicinsk etik på Lunds universitet, skriver om ”Den moderna döden” i tidningen Dagens Samhälle. Boken är skriven av Haider Warraich, lektor i kardiologi vid Duke University Medical Center, och är översatt av den svenska författaren PC Jersild.

”I en klar och välskriven efterskrift till Warraichs bok tar PC Jersild upp en viktig aspekt som har att göra med makt. Vem ska bestämma hur jag vill ha min sista tid? Läkaren, anhöriga, Läkarförbundet, Socialstyrelsen – eller jag själv? Det senare är ju för de flesta det uppenbara svaret. Detta har, som Jersild inte försummar att påpeka, också konsekvenser för den pågående debatten i Sverige om den ovan nämnda Oregonmodellen. Han menar att fler kunskapsöversikter inte behövs. Nu är det dags att ägna sig åt den etiska problematik som denna modell aktualisera.”

 

 

Relaterade böcker

Publicerad 2020

Hur vill du dö?

Jersild, P C
199 kr
KÖP
Publicerad 2018

Den moderna döden

Warraich, Haider
278 kr
KÖP
Publicerad februari 2015

Den stökiga psykiatrin

Jersild, P C
248 kr
KÖP
Slut
Publicerad 2009

Edens bakgård

Jersild, P C
SLUT

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...