Fri Tanke skänker Zelenskyjs tal till samtliga riksdagsledamöter

Den ukrainske presidentens orubbliga mod inför den fullskaliga ryska invasionen har inspirerat människor i hela världen och över en natt gjort honom till en av den fria världens stora ledare. Nu skänker Fri Tanke tillsammans med finansmannen Sven Hagströmer varsitt exemplar av boken Ett budskap från Ukraina, som innehåller ett urval av Zelenskyjs viktigaste tal, till samtliga 349 riksdagsledamöter.

– I svåra tider som dessa träder det ibland oväntat fram ledare som inte bara inspirerar sitt folk med sitt orubbliga mod utan även stora delar av världen. Volodymyr Zelenskyj är ett lysande exempel på det. Vi vill därför skänka Ett budskap från Ukraina till samtliga riksdagsledamöter som en påminnelse om vad en enskild människa kan åstadkomma och med förhoppningen om att de kan inspireras av Zelenskyjs mod och ledarskap i sina egna roller som beslutsfattare, säger Christer Sturmark, bokförläggare och vd Fri Tanke.

Ett budskap från Ukraina, med en nyskriven inledning av Volodymyr Zelenskyj, innehåller hans viktigaste tal, i eget urval, som nytillträdd president under krigsåren 2019–2022.

– Talen tecknar berättelsen om en liten nation som med stor försvarsvilja inte låter sig kuvas av en aggressiv stormakt. En karismatisk ledare som leder ett tappert folk och även en stor del av världen i kampen för demokratins överlevnad. Zelenskyjs samlade tal är ett stridsrop till oss alla, om att stå upp och kämpa för friheten. För om inte nu – så när?, säger Sven Hagströmer.

Alla president Zelenskyjs intäkter från denna bok kommer att doneras till United24, som är hans initiativ för att samla in donationer till Ukraina. Fri Tankes hela överskott från försäljningen doneras till Läkare utan gränser och deras hjälparbete i Ukraina.

I samband med ett boksamtal om den aktuella antologin Ryska krigsskepp, dra åt helvete! En liten bok om försvarsvilja på Kulturhusets fackscen torsdag 23 februari kommer skådespelaren Philip Zandén läsa utdrag ur Ett budskap från Ukraina. Läs mer och köp biljetter här.

Böcker