Olle Lidbom skriver bok om Skolplattformen

Plattformen: Ett skolhaveri i världsklass

När Stockholm stad sjösatte den största it-satsningen någonsin för skolan blev den ett magnifikt och omsusat fiasko. Det som skulle sätta Stockholm på kartan och bidra till att göra Sverige till ett it-land i framkant, blev istället utskrattat, hatat och hånat. Satsningen heter Skolplattformen och hade redan vid lansering kostat mer än 1 miljard kronor att utveckla.

I sin kommande bok berättar Olle Lidbom om ett megaprojekt där korruption, slöseri och inkompetens fått härja fritt. Det är också en berättelse om föräldrarna och deras rebelluppror – som har sin grund i 90-talets stora it-revolution i Sverige, och deras kamp mot en stel och traditionell syn på it och teknik som dominerar svensk offentlighet idag. 

– Storyn bärs fram av sina karaktärer och nu jobbar jag med att träffa politiker, tjänstemän, utvecklare och lärare som kan berätta mer, säger Olle Lidbom.

Olle Lidbom är en välrenommerad bevakare av media och it-branschen med en förmåga att blottlägga, analysera och förklara de stora samhällsförändringar som följer med digitaliseringen. Olle har tidigare givit ut 101 händelser som förändrade Mediesverige och driver även Mediepodden.

För att komma i kontakt med författaren mejla lidbom@gmail.com eller ring 0701-852115

Utgivning hösten 2023.