Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Ovetenskaplighet motverkar miljömärkningens syfte

”Miljömärkningen Svanen har just gett faktaresistens ett ansikte. Fonder som köper aktier i företag som sysslar med gentekniskt förädlade grödor (GM-grödor) blir inte hållbarhetscertifierade. Det är ett fullständigt oacceptabelt beslut, som inte bara rent sakligt är uppåt väggarna – modern växtförädling bidrar på många sätt till att våra jordbrukssystem blir mera hållbara. Det är också ett beslut som visar att det är dags för en renässans för faktabaserat beslutsfattande. Flirtandet med särintressen på miljöområdet har nått vägs ände.”

– Torbjörn Fagerström som skrivit Bortom GMO – vetenskap och växtförädling för ett hållbart jordbruk och Jens Sundström Docent i växtfysiologi vid Sveriges lantbruksuniversitet, skriver i tidningen Curie

 

Relaterade böcker

Publicerad 2018

Tankar från en utskälld forskare

Fagerström, Torbjörn
228 kr
KÖP
Publicerad april 2015

Bortom GMO

Bothmer, Roland von, Jansson, Stefan, Fagerström, Torbjörn
248 kr
KÖP

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...