Ny bok – Astrologi utan flum

Pressrelease 2020-04-01:

Har astrologin fått slutlig bekräftelse genom vetenskaplig forskning?

Intresset för astrologi har fått en stor renässans de senaste åren, men dess vetenskapliga grund har ifrågasatts. Nu visar ny forskning att himlakropparnas rörelser och inbördes ställningar faktiskt spelar roll i våra liv, inte minst när det gäller vilka personligheter vi utvecklar. Resultatet presenteras i boken Astrologi utan flum som släpps idag.

– Detta är ett vetenskapligt paradigmskifte. Jag har alltid varit skeptisk till astrologi, men nu finns det för första gången vetenskapliga och empiriska belägg för att planeternas position vid födelsen faktiskt påverkar vår personlighet, säger Christer Sturmark, förläggare för boken på Fri Tanke.

Med hjälp av avancerade matematiska modeller har Dr. Niels Sabenwaffer lyckats belägga att stjärnornas och planeternas interaktion har stort inflytande på oss människor. Särskilt avgörande är vissa himlakroppars position vid födelseögonblicket.

Christer Sturmark igen:

– Resultaten är överraskande på många sätt. Det visar sig i forskningen bland annat att alla planeter inte har lika stort inflytande på vår personlighet. Venus är den planet som har avgjort mest inflytande. Dessutom visar det sig i forskningen att samma planet påverkar män och kvinnor lika mycket. Jag hade förväntat mig att Venus skulle påverka kvinnor mer, och kanske Mars männen i huvudsak, men där hade jag fel. 

Detta är boken för alla som intresserar sig för astrologi utan new age-flum.

Forskningen visar dessutom att skickligheten mellan mer oerfarna och professionella astrologer är markant. Tidningshoroskop, oseriösa sidor på nätet och new age har haft en förödande negativ inverkan på den astrologiska vetenskapen som har flertusenåriga rötter. Med Dr. Niels Sabenwaffer banbrytande forskning har gammal visdom nu fått sin slutliga bekräftelse.

Dr. Niels Sabenwaffer är professor i teoretisk astrofysik och kosmologi vid University of Michigan. Bland hans tidigare böcker märks Sense and physics in indian philosophy (2002) och The making of a modern science (2010).

För frågor eller recensionsex, kontakta Fri Tanke.
info@fritanke.se