Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

"Så fick islamismen ideologisk legitimering av väst"

Eli Göndör i Kvartal. ”Budskap och idéer behöver ha en mottagare som förstår deras innehåll eller som kan identifiera sig med dem. Därför måste budskapet formuleras utifrån en tänkt mottagare. Varken islamisk politisk aktivism eller salafi-jihadism verkar i ett vakuum, vare sig i Mellanöstern eller i Europa. Idéerna och aktivismens utformning påverkas givetvis av den politiska och sociala miljö som omgärdar verksamheten. Processen äger rum i ett socialt och politiskt sammanhang som legitimerar budskapet och når ut till människor som på grund av sin situation eller sitt sammanhang kan identifiera sig med det. Samma budskap skulle i ett annat sammanhang sannolikt inte få samma effekt alls, eftersom denna mottagare ser och förstår världen utifrån andra erfarenheter och föreställningar. En berättelse behöver alltså stöd eller legitimitet från ett specifikt sammanhang för att få spridning. Detta stöd eller legitimitet ser olika ut i olika världsdelar.”

Texten är en omarbetad version av kapitel 11 ”Den ideologiska legitimeringen i väst” i Eli Göndörs senaste bok I Guds namn.

Relaterade böcker

Publicerad 2021

Islam

Göndör, Eli
Ej utkommen ännu
Publicerad 2018

I Guds namn

Göndör, Eli
208 kr
KÖP

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...