Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

#24: Gödel, Escher, Bach, Hofstadter

I det här avsnittet pratar Christer Sturmark med professor Douglas Hofstadter, mest känd för sin bok Gödel, Escher, Bach: an Eternal Golden Braid (GEB) utgiven 1979. Boken belönades med Pulitzerpriset året därpå och har inspirerat tusentals studenter att ägna sig åt datavetenskap och artificiell intelligens.

Douglas Hofstadter är son till fysikern och Nobelpristagaren Robert Hofstadter, och blev själv filosofie doktor i fysik år 1975 vid University of Oregon. Han är professor i bl.a. kognitions- och datavetenskap, vetenskapsteori, filosofi, jämförande litteraturvetenskap samt psykologi vid Indiana University i Bloomington.

I denna intervju berättar han om hur GEB föddes som idé och projekt, och om hans djupa fascination för språk och tänkande som lett till att han talar många språk mer eller mindre flytande.Download this episode (right click and save)

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...