Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

#25: Att göra gott bättre

I det här avsnittet pratar Jonatan Permert med Markus Anderljung. Markus är generalsekreterare för Effektiv altruism i Sverige, en rörelse som arbetar med att svara på frågan om hur vi kan göra största möjliga skillnad om vi vill förbättra världen. Bland rörelsens upphovsmakare kan noteras Peter Singer som har skrivit boken ”Det liv du kan rädda” och William MacAskill som skrivit ”Doing good better”. Markus Anderljung har studerat filosofi vid Cambridge i England och jobbar nu heltid med de effektiva altruisterna.

Jonatan och Markus pratar om vad det innebär att vara en effektiv altruist, varför data och ett vetenskapligt förhållningssätt är så viktigt när det kommer till att välja vilket välgörenhetsprojekt man ska stödja och om de ekonomiska teorier man kan använda sig av för att kvantifiera och mäta olika sätt att göra gott. De pratar också om etisk teori, utilitarism, politisk aktivism, samvete, ”cause prioritisation”, existentiella risker, djurindustrin och mycket annat.Download this episode (right click and save)

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...