Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Vetenskapslunch: Krisen inom vetenskapen?

Varje vecka bombarderas vi med olika rapporter om vad vi ska eller inte ska äta, om huruvida kön är biologiskt förutbestämt eller en social konstruktion eller om snus är cancerframkallande eller inte. Och under det gångna året har en av de mest infekterade vetenskapliga skandalerna i svensk historia rullats upp i media: Macchiarini på Karolinska Institutet.

Prestige, politik och pengar. Även inom vetenskapen finns mindre ädla motiv och personliga intressen för att nå specifika resultat. Kan och bör vi lita på forskare?

Lyssna på ett samtal om förtroendekrisen för vetenskapen – och vad som kan göras åt det. Vi har bjudit in dokumentärfilmaren Bosse Lindquist som gjorde avslöjandet om Macchiarini, filosofen Torbjörn Tännsjö som suttit i KI:s medicinetiska råd och nationalekonomen Anna Dreber Almenberg som forskar på replikerbarhet av kvantitativa studier. Samtalet leds av Christer Sturmark, VD, författare och förläggare hos Fri Tanke.

Vetenskapsluncherna är ett samarbete mellan Fri Tanke och Bio Capitol. Varannan torsdag erbjuds soppa och vetenskap.

Samtalet spelades in 2019-01-31.

Relaterade böcker

Publicerad 2020

Folk & Vilja

Tersman, Folke, Tännsjö, Torbjörn
269 kr
KÖP
Publicerad 2018

Etikprofessorn

Tännsjö, Torbjörn
228 kr
KÖP
Publicerad 2017

Vänsterdocenten

Tännsjö, Torbjörn
248 kr
KÖP

Privatliv (pocket)

Tännsjö, Torbjörn
54 kr
KÖP
Slut
Publicerad 2010

Privatliv

Tännsjö, Torbjörn
SLUT

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...