Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Vem kan man lita på?

i människor är på det hela taget bra på att förstå varandra. Vi kan förklara och förutsäga andras handlingar på ett sätt som medför att vi kan leva hyggligt tillsammans. Då vi behöver koordinera vårt handlande lyckas vi ofta med det. Bland filosofer (snarare än psykologer) har det blivit vanligt att tala om att vi har tillgång till en rudimentär ”folkpsykologi”, som gör det möjligt för oss att läsa varandras tankar. Framgångsrikt tillskriver vi varandra trosföreställningar, önskningar och en hygglig grad av rationalitet, något som möjliggör korrekta förutsägelser. Da gör vi framgångsrikt bruk av vara (kanske bara underförstadda) insikter i folkpsykologi.

Vill du läsa om vetenskapens och samhällsdebattens frontlinjer? Beställ en prenumeration på tidskriften Sans, fyra nummer för endast 365 kr!

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...