Klubb Apollo: Att vara eller inte vara en vara, det är frågan Fri Tanke 4 870 prenumeranter

“It is no longer enough to automate information flows about us; the goal now is to automate us.”

– Shoshanna Zuboff, The age of surveillance capitalism (2019)

Internets och digitaliseringens baksida har visats i allt från vår sårbarhet för attacker på nätverken till informationspåverkan. Skandalen med Cambridge Analytica, de ryska påverkansförsöken på det amerikanska valet 2016 och konspirationsteorier under coronapandemin är exempel på desinformation som fått ödesdigra konsekvenser.

I höstens nypremiär för Klubb Apollo möts publicisten Karin Pettersson och filosofen Henrik Kugelberg i ett samtal om den digitala ekonomin och övervakningskapitalismen. Kan vi checka ut?

Om Klubb Apollo:
Klubb Apollo är en idésalong där musiker och tänkare möts för att utforska vår tids stora frågor. Namnet kommer från den grekiska mytologins Apollo: solguden som var beskyddare av musiken, vetenskapen och sanningen. Bakom klubben står musikern Isabella Lundgren och förlaget Fri Tanke. Under tre kvällar våren 2023 kommer vi utforska framstegets baksida. Är all teknologisk, social och kulturell utveckling av godo? Hur väger vi de negativa konsekvenserna mot de positiva? Är de ens möjliga att särskilja?