Vill du göra praktik på Fri Tanke?

Under hösten 2024 söker Fri Tanke en praktikant till vårt kontor i Stockholm! Du får gärna ha intresse för textarbete, marknad, sälj och kommunikation. 

Vi är ett fackboksförlag som ger ut populärvetenskaplig litteratur inom filosofi och naturvetenskap. Vi ger också ut debattböcker i aktuella ämnen och fyra gånger om året kommer magasinet Sans ut. Utöver att vara ett bokförlag är Fri Tanke en arena för vetenskap, kultur, filosofi och idédebatt. Vi strävar efter att popularisera vetenskap i syfte att öka kunskapen om verkligheten och oss själva. Genom bokförlaget, magasinet Sans och publika evenemang lyfter vi fram viktiga natur- och samhällsvetenskapliga frågor – i upplysningens anda.

I rollen som praktikant får du vara en del av det dagliga arbetet på redaktionen. Ditt arbete kommer dels att styras av dina intresseområden och dels av hur behoven ser ut på redaktionen. Sysslor som kan ingå är manusläsning, korrekturläsning, lektörsläsning, att skriva pressmeddelanden och granska texter. Det ingår arbete med sociala medier, evenemang och logistik. 

Vem är du?

En stor del av arbetet sker i våra digitala kanaler, vilket betyder att du uttrycker dig väl i skrift på både svenska och engelska. Intresse av vetenskap och facklitteratur är ett stort plus. Eftersom vi är ett litet förlag är det viktigt att du inte är rädd för att hugga i där det behövs. Det är en fördel om du uppskattar högt tempo, och att du snabbt kan ta till dig information och sammanfatta den.

Är du intresserad av att praktisera hos oss?
Skicka en kort presentation av vem du är och vad du helst vill göra på praktiken. Glöm inte att bifoga ditt CV. Du når oss på info@fritanke.se