Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Aggression

Status:
Den här boken slutnoterad och kan inte köpas längre.

Boken handlar om aggressionen, det vill säga den mot artfränder riktade kampdriften hos människor och djur.” ur Konrad Lorenz prolog.

Vi människor är tillsammans med djuren biologiskt programmerade till att kämpa om resurser. Men aggressionen står inte i motsats till ”positiva” instinkter som kärlek, utan är en grundläggande bas för andra instinkter. Konrad Lorenz menar dessutom att aggressionen är en nödvändig del av människornas och djurens kommunikation. Det aggressiva beteendet är en följd av det naturliga urvalet och således gynnsamt för artens överlevnad.

Konrad Lorenz klassiska verk inom beteendevetenskapen utkom första gången 1963. Fri Tanke ger nu ut en bearbetad nyutgåva av Konrad Lorenz vetenskapliga klassiker, i översättning av professor Sverre Sjölander.

Rekommenderade böcker

Relaterad information:

Pressmaterial

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...