Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Den gudlösa tidsåldern

199 kr
Ordinarie pris 249 kr
Lägg i önskelistan

Från en av Englands främsta historiker kommer en spännande och tidlös skildring av en av Västvärldens viktigaste intellektuella rörelser: ateismen.

1881 deklarerade Nietzsche att Gud är död. Sedan dess har tiotusentals briljanta, modiga och klartänkta individer lagt all sin kreativa energi på att formulera självförsörjande, innovativa och kloka livsalternativ som inte inkluderar en övernaturliga gudsbegrepp. Detta är en hänförande berättelse om utmaningar, misslyckande och framgång. Den gudlösa tidsåldern fångar upp William James och pragmatismen; Sigmund Freud och psykoanalysen, Picasso, James Joyce, Camus; poeterna från första världskriget och romanförfattarna från det andra; vetenskapliga tänkare från Albert Einstein till Steven Hawking, och de moderna sekularisterna som Richard Dawkins, Sam Harris, Christopher Hitchens och Daniel Dennett. Det är en berättelse om hur ateismen har utvecklats och hur det senaste århundradets storverk inom konst och litteratur, vetenskap och filosofi kan kopplas till sekularismens frammarsch.

Rekommenderade böcker

Publicerad 2014

Du Store Gud?

Hitchens, Christopher
219 kr
Publicerad 2013

Tvivlarens guide till Nya Testamentet

Lundmark, Lennart
100 kr
Publicerad 2012

Och människan skapade Gud

Wright, Robert
179 kr
Publicerad 2011

God probably doesn't exist

Lindenfors, Patrik
109 kr
Publicerad 2011

Kort om humanism

Law, Stephen
159 kr

Relaterad information:

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...