Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Hume Liv och tänkande

David Hume (1711–1776) var en banbrytande skotsk filosof som utmanade sin samtids vetenskapliga praktik när han framhöll vikten av empiri för att nå kunskap. Som en av upplysningens främsta gestalter verkade han för ett öppensinnat och objektivt samtal. Hans verk spänner över många genrer och ämnen, men i centrum står hans fascination för mänsklighetens natur. En av hans viktigaste idéer är att det inte är i huvudsak förnuftet som styr våra handlingar, utan vår vilja.

Det här är den första boken som ger en överblick över hela hans liv och arbete. Den ger en historisk och biografisk kontext till Humes verk, från A History of England till Avhandling om den mänskliga naturen. Genom att betona de betydande händelserna i Humes liv och influenserna bakom hans intellektuella utveckling revolutionerar boken bilden av en av tidernas främsta tänkare.

Rekommenderade böcker

Publicerad 2019

Spinoza och jag

Goldstein, Rebecca
Ej utkommen ännu
Publicerad 2018

Aristoteles

Natali, Carlo
269 kr
KÖP
Publicerad 2016

Darwin. Den försynte revolutionären

Ottosson, Stellan
219 kr
KÖP
Publicerad 2015

Bertrand Russell

Grayling, A. C.
124 kr
KÖP
Publicerad 2015

Diderot

Attali, Jacques
273 kr
KÖP

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...