Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

I Guds namn Om våld och politik i islam

208 kr
KÖP
Köp tre böcker eller fler så betalar vi frakten!
Lägg i önskelistan

Vad motiverar religiöst våld och terror inom islam? Religiös politisk aktivism, både med och utan våld, har blivit en del av vardagen i både Mellanöstern och i Europa. Förenklade påståenden om religioners för- och nackdelar blockerar förståelsen för hur det religiösa meningsskapandet produceras och hur det kan leda till att människor kan uppfatta förtryck eller bestialiska mord som moraliskt försvarbara gärningar.

Eli Göndör förklarar I Guds namn hur olika företeelser eller ideologier som vuxit fram ur islam blir politiskt aktiva eller våldsbenägna. Syftet är att öka förståelsen; inte att öka acceptansen. Ökad förståelse är nämligen helt avgörande för att kunna bekämpa fenomenet och samtidigt garantera att oskyldiga inte misstänkliggörs.

 

I Guds namn är en intellektuell bottenplatta om muslimskt religiöst meningsskapande som alla politiker och samhällsintresserade bör läsa och ta till sig.”

– Magnus Ranstorp, docent, forskningsledare vid CATS, Försvarshögskolan samt Quality Manager inom EU:s Radicalisation Awareness Network – Center of Excellence.

“Ett välkommet bidrag till förståelsen för hur religiösa föreställningar kan vara en grund för individers meningsskapande.”  

– Göran Larsson, professor i religionsvetenskap Göteborgs universitet.

Köp som E-bok

Relaterad information:

Omdömen om I Guds namn

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...