Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Kort om den vetenskapliga revolutionen

178 kr
KÖP
Köp tre böcker eller fler så betalar vi frakten!
Lägg i önskelistan

Lawrence M. Principe

Under 1500- och 1700-talen undersöktes den naturliga världen så intensivt att perioden har kallats ”den vetenskapliga revolutionen”. Nya idéer och upptäckteromdefinierade inte bara vad människor trodde, visste och kunde göra, utan tvingade dem också att omdefiniera sig själva i förhållande till underliga nya världar av skepp och vågar, teleskop och mikroskop, experiment och begrundan. Förklaringssystem byggdes upp, förkastades och byggdes upp igen av några av vetenskapshistoriens mest kända namn – Copernicus, Galileo, Newton – och av många andra.

Lawrence M. Principe utforskar den spännande utvecklingen inom stjärnvetenskaperna (astronomi, astrologi och kosmologi), vetenskaperna om jorden (geografi, geologi, hydraulik, pneumatik), vetenskaperna om materia och rörelse (alkemi, kemi, kinematik, fysik), livsvetenskaperna (medicin, anatomi, biologi, zoologi) och mycket mer. Historien berättas ur de historiska personernas egna perspektiv, med tonvikt på deras bakgrund, kontext, resonemang och motivation, och upplöser på vägen några slitna myter om vetenskapshistorien.

Ingår i Kort om-serien; den svenska översättningen av Oxford University Press serie A very short introduction.

Rekommenderade böcker

Publicerad 2011

Kort om vetenskapsfilosofi

Okasha, Samir
178 kr
KÖP

Relaterad information:

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...