Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Mörkrets furste En liten bok om djävulen

177 kr
KÖP
Köp tre böcker eller fler så betalar vi frakten!
Lägg i önskelistan

Varför lider oskyldiga i en värld som skapats av en kärleksfull Gud? Betyder det att Gud inte kan förhindra lidande, trots sin påstådda maktfullkomlighet? Eller är Gud trots allt inte kärleksfull? Detta, i korthet, är ”det ondas problem”. Djävulen är en av lösningarna på problemet: hans uppror mot Gud och hat mot dennes verk är skälet till ondskans existens.

Den kristna djävulen har fascinerat författare och teologer sedan Nya Testamentets dagar. Hen har inspirerat många dramatiska och oförglömliga konstverk och i dag är hen fortfarande en stark bild i populärkulturen. Mörkrets furste är en introduktion till djävulens idéhistoria och hens plats i verkliga människors liv. Darren Oldridge visar att hen är en viktigare, och mer komplex och motsägelsefull, figur i västerländsk historia än vad många anar.
Oldridge fokuserar på tre huvudteman: Djävulens centrala plats i västerländskt tänkande, från medeltiden till modernitetens början; principen om en ”demonisk inversion” (idén att som motståndare till den himmelske ledaren, representerar djävulen en spegelbild av ondskan); samt mångfalden och föränderligheten bland föreställningarna om djävulen.
Trots en dalande tro på djävulen är tanken om en abstrakt ond kraft fortfarande förvånsvärt stark. Oldridge avslutar med att utforska ”demoniska” föreställningar i vår egen tid, inklusive anklagelser om ”satanistisk, rituell misshandel” och det pågående ”kriget mot terrorn”.

Rekommenderade böcker

Relaterad information:

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...