Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Kort om humanism

169 kr
KÖP
Köp tre böcker eller fler så betalar vi frakten!
Lägg i önskelistan

”Law tillbakavisar auktoritetstro och religiösa skolor och tar också upp frågan om livets mening.” Per-Åke Walton, BTJ häfte 12:11

Religionen får en allt mer framträdande roll i dagens värld. Antalet konfessionella skolor ökar och religiösa krav och argument hörs allt oftare i offentligheten. Samtidigt ser vi många exempel på hur religionskritiska budskap missförstås eller framställs i dålig dager.

Kort om humanism utforskar hur humanismen använder vetenskap och förnuft för att komma underfund med världen. Här granskas och ifrågasätts de vanligaste missuppfattningarna i den samtida religionsdebatten – som att också ateism och humanism skulle vara ”religiösa” synsätt, att moralen inte skulle kunna existera utan Gud och att våra liv i så fall skulle sakna syfte. I kontrast till detta visar Kort om humanism hur ett humanistiskt synsätt ställer höga krav på den enskildes moraliska ansvar, och att livet kan ha mening även utan religion.

Rekommenderade böcker

Publicerad 2014

Du Store Gud?

Hitchens, Christopher
248 kr
KÖP
Publicerad 2012

Och människan skapade Gud

Wright, Robert
275 kr
KÖP
Publicerad 2008

Miss Kay: en ung kvinnas märkliga resa

Fölster, Kaj
189 kr
KÖP
Publicerad 2008

Personligt: samtal med fritänkare

Sturmark, Christer
279 kr
KÖP

Relaterad information:

Pressmaterial

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...