Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Kort om yttrandefrihet

Status:
Den här boken slutnoterad och kan inte köpas längre.

”Det är aktuellt, det är ordning och reda på argumenten, det är snyggt förpackat och mycket pedagogiskt. /—/ Några klassuppsättningar av Nigel Warburtons Kort om yttrandefrihet torde vara ett ganska kostnadseffektivt vaccin mot främlingsfientlighet och rasism.” – Borås tidning

”Jag hatar dina åsikter men är beredd att dö för din rätt att uttrycka dem.” Citatet brukar tillskrivas Voltaire och är en vanlig paroll bland yttrandefrihetens försvarare. Ändå är det få som är beredda att försvara alla yttranden i alla sammanhang. Särskilt tvekar vi när människors fysiska säkerhet står på spel. Var går då gränserna? Vad är yttrandefriheten egentligen värd?

I Kort om yttrandefrihet diskuteras brännande frågor om det moderna samhället och det fria ordet. Borde vi få säga vad som helst om religioner? Finns det goda skäl att censurera pornografi? Har internet förändrat allt? Nigel Warburtons bok är en aktuell, lättillgänglig och tankeväckande undersökning av yttrandefrihetens värde och gränser.

Köp som E-bok

Rekommenderade böcker

Publicerad 2008

Personligt: samtal med fritänkare

Sturmark, Christer
279 kr
KÖP

Relaterad information:

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...