Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Med vetenskapen i blodet

309 kr
KÖP
Köp tre böcker eller fler så betalar vi frakten!
Lägg i önskelistan

Den legendariska biologen, debattören och bästsäljande vetenskapsförfattaren Richard Dawkins sammanställer ett passionerat försvar för vetenskap och rationellt tänkande i denna samling essäer som sträcker sig genom hela hans karriär.

Richard Dawkins har länge varit en av världens främsta försvarare av vetenskapen, som outtröttligt belyser verklighetens magi och anfaller feltänkande. Med vetenskapen i blodet är en samling av 42 essäer, polemiska texter och lovsånger – alla skrivna med Dawkins karaktäristiska bildning, ångerlösa kvickhet och oförstörda förundran.

Trots att den sträcker sig över tre årtionden, är utgivningen av denna bok både läglig och viktig. Folkvalda representanter har öppnat dörrarna till en flod av fördomar som inte varit accepterade på 50 år. I det passionerade förordet, ber Dawkins oss att insistera på att rationellt tänkande ges företräde före vidskepelse och intuition, även i de fall som inte handlar om xenofobi, misogyni eller andra fördomar.

Essäerna utforskar många olika intresseområden, bland annat vikten av empiriska belägg, dålig vetenskap, religion i skolan, och klimatskepticism.

I en värld fylld av irrationalitet och kunskapsresistens, är detta en väsentlig samling texter från en oumbärlig författare.

Köp som E-bok

Rekommenderade böcker

Publicerad 2019

Till den fria tankens försvar

Dennett, Daniel, Dawkins, Richard, Harris, Sam, Hitchens, Christopher
279 kr
KÖP
Publicerad december 2015

Kampen mot illusionerna

Dawkins, Richard
309 kr
KÖP
Publicerad 2013

Nyfikenhet och förundran

Dawkins, Richard
246 kr
KÖP
Publicerad Mars 2012

Verklighetens magi

Dawkins, Richard
254 kr
KÖP

Relaterad information:

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...