Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Medveten mot alla odds Hjärnforskningens svåraste problem

Status:
Den här boken slutnoterad och kan inte köpas längre.

”Är människan uppbyggd endast av materia såsom naturvetenskapen beskriver den, eller finns där också något annat, en själ?”

Det är en intressant fråga och de flesta människor skulle nog anse att de har en själ, ett ”jag” eller ett medvetande som man inte kan ta på eller beskriva men som absolut finns där. Men vad består det av och hur fungerar det?

I denna spännande bok definierar Göran Frankel vad jaget och det inre mentala livet är för något och hur det förhåller sig till en fysikalisk omvärld. Det är ett skärskådande av medvetandet, jaget, hjärnan och hjärnforskningen – allt från ögats evolutionära utveckling, via de antika filosoferna, vidare till B F Skinners behaviorism, neurologer som undersökt patienter som drabbats av hjärnskador och till slut den moderna hjärnforskningen med EEG och fMRI, som hjälpt oss att se och förstå var i hjärnan olika saker sker.

Följ med in i hjärnans spännande värld och se om du håller med kognitionsfilosoferna om det de kallar qualia. Vad kan AI göra med och för oss? Hade Garry Kasparov kunnat slå IBM-datorn Deep Blue och kan en maskin lära sig tänka som en människa?

Köp som E-bok

Rekommenderade böcker

Publicerad 2017

Kluven

Gazzaniga, Michael
275 kr
KÖP
Publicerad 2015

Liktjuven och barberaren

Kean, Sam
278 kr
KÖP
Publicerad 2010

Kort om medvetandet

Blackmore, Susan
178 kr
KÖP

Relaterad information:

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...