Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Orden i min makt

Status:
Den här boken slutnoterad och kan inte köpas längre.

Yrsa Stenius (1945 – 2018) var en av Sveriges namnkunnigaste publicister och författare med en femtioårig bana som opinionsbildare i två länder att se tillbaka på.

I ”Orden i min makt” berättar hon om vägen från Arbetarbladet i Helsingfors där hon på 1970-talet var rekordung chefredaktör till posten som kulturchef på Aftonbladet 1979 och därefter politisk chefredaktör för samma tidning under turbulenta år på 1980-talet då bland annat Sveriges statsminister mördades.

Under tjugo år som kolumnist på Aftonbladet (1987-2007) gjorde Yrsa Stenius sig känd som en analytisk skribent som ofta gick sin egen väg i mediedrev och journalistiska känslostormar. I föreliggande bok resonerar Stenius på sitt eget sätt kring händelser i samtiden som satt starka spår i svenska sinnen såsom m/s ”Estonias” undergång 1994 och tsunamin i Indiska oceanen 2004 och hon har beska synpunkter på flockmentaliteten i den svenska journalistkåren.

År 2007 lämnade Yrsa Stenius den aktiva journalistiken för att bli Allmänhetens Pressombudsman (PO), en funktion i vilken hon blev kritiserad och omstridd men också respekterad. Hon gick i pension 2011.

Som författare har Yrsa Stenius haft stora framgångar med personligt hållna essäböcker som ”Makten och kvinnligheten” 1993, ”Tills vingen brister – en bok om Jussi Björling” 2002/2011 och ”Taxar, kärlek och sorg” 2007. Den personliga tonen återfinns även i denna bok.

Rekommenderade böcker

Publicerad 2017

Vänsterdocenten

Tännsjö, Torbjörn
248 kr
KÖP
Publicerad april 2016

Ser du månen, Daniel

Damsgård, Puk
246 kr
KÖP

Relaterad information:

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...