Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Pojken med de stora ögonen Stanley Kubrick och hans filmer

Status:
Den här boken slutnoterad och kan inte köpas längre.

Få filmregissörer har varit så inflytelserika som Stanley Kubrick. Med filmer som Dr. Strangelove, A Clockwork Orange och The Shining har han för evigt skrivit in sig i filmhistorien – filmerna har närmast blivit ikoner och en del av vårt kollektiva medvetande. Hans filmer bär alla hans omisskännliga avtryck, Kubrick lånar oss sina ögon och låter oss se in i hans unika bildvärld. Men vad är det egentligen som gör en Kubrickfilm? Pojken med de stora ögonen djupdyker ner i Kubricks säregna filmiska uttryck, och ger läsaren nya perspektiv på de kultförklarade filmerna. Läsaren guidas runt bland allt från det filosofiska tankegodset och filmtekniska detaljer till udda konspiratoriska tolkningar och hemliga budskap. Boken är den första på svenska om Kubrick och hans verk, skriven som en kritisk hyllning till en av vår tids mest egensinniga och banbrytande regissörer.

 

Sagt om  Pojken med de stora ögonen: Stanley Kubrick och hans filmer

”…en vän att hålla i handen när jag förlorar mig i de svindlande bilderna.”
Västerbottens-Kuriren

 

”Jag vill genast se om alla Kubricks filmer, vilket är ett gott betyg till författaren. Ja, det är kanske bästa möjliga betyg… Boken förtjänar att läsas av både cineaster och alla med minsta intresse för filmens historia.”

Jönköpingsposten

 

”…genomgående djupa och välavvägda filmanalyser … lämnar inte någon infallsvinkel åt slumpen. Och det är, minst sagt, fängslande läsning.”

Arbetarbladet

 

”Det märks att Ovesen kan sin Kubrick utan och innan. Personligt, resonerande och insiktsfullt … kort sagt ett mycket lyckat översiktsverk.”

Btj (Bibliotekstjänst)

Köp som E-bok

Rekommenderade böcker

Publicerad 2017

Wienkretsen

Sigmund, Karl
278 kr
KÖP
Publicerad 2015

Bertrand Russell

Grayling, A. C.
219 kr
KÖP

Relaterad information:

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...